Acquire

'Best Buy Car of Europe in 2020': Nieuwe Opel Corsa en Corsa-e winnen AUTOBEST-prijsHattrick: Corsa eerste auto die AUTOBEST drie generaties na mekaar wint

Corsa best buy car 2020

Rüsselsheim.  De nieuwe Opel Corsa scoort op alle vlakken: in september vierde de zesde generatie haar wereldpremière op het autosalon in Frankfurt, voor het eerst ook als batterij-elektrische Corsa-e. Nu rijft de kleine bestseller de prestigieuze titel 'Best Buy Car of Europe in 2020' binnen. De AUTOBEST-jury, bestaande uit internationale journalisten uit 31 landen, verkoos de nieuwkomer van Opel als winnaar, en dus de auto die het meeste waar voor zijn geld biedt. De experts kwamen tot het definitieve besluit na de afsluitende testritten in de finale in Istanboel. En met de Corsa-e biedt Opel een kleine elektrische auto voor iedereen, die de praktische kwaliteiten van de Corsa combineert met CO2-vrij rijden en een elektrisch rijbereik tot 337 kilometer (volgens WLTP1). De nieuwe Corsa scoort ook een AUTOBEST-hattrick: geen enkel ander model werd drie generaties na mekaar uitgeroepen tot 'Best Buy Car of Europe'.

"We zijn erg blij met deze prijs", zegt Michael Lohscheller, CEO van Opel. "Het verdict van de onafhankelijke gespecialiseerde journalisten bewijst dat we met de Opel Corsa een toekomstgerichte auto voor iedereen hebben gecreëerd. Een auto die helemaal mee is met zijn tijd, efficiënt en goed uitgerust, met uitstekende rijeigenschappen. En tegen een betaalbare prijs. Daarnaast toont de Corsa als drievoudig AUTOBEST-winnaar dat we met elke nieuwe generatie auto's onze belofte nakomen om toptechnologieën beschikbaar te maken voor een breed publiek."

"Vorig jaar zeiden we op AUTOBEST dat de volgende winnaar van de Best Buy Car of Europe een geëlektrificeerde briljante nieuwe creatie zou moeten zijn. En dat is precies wat er gebeurd is: de nieuwe Opel Corsa is een perfect voorbeeld van elektrificatie voor iedereen. Dankzij het multi-energieplatform spreekt de nieuwe Corsa iedereen in Europa aan, door zowel ICE- als EV-versies aan te bieden. Onze AUTOBEST-winnaar is de eerste auto in onze geschiedenis die de link begint te leggen tussen nu en morgen, en tussen klassieke en toekomstgerichte aandrijvingen en technologieën. De nieuwe Corsa is de eerste auto die de toekomst van het elektrisch rijden democratiseert. Zo kan de Europese automobilist de toekomst vol vertrouwen omarmen als het nieuwe normaal", aldus Dan Vardie, oprichter en voorzitter van AUTOBEST.

Al in 2007 en 2015 wonnen generatie vier en vijf van de Corsa het algemene klassement; vorig jaar sleepte de Opel Combo Life de AUTOBEST-prijs in de wacht. Nu zetten de nieuwe Corsa en Corsa-e de traditie voort. Het recept voor succes: de nieuwe Opel Corsa koppelt een grote gebruiksvriendelijkheid aan toptechnologieën, zuinigheid, een spannend design en veel plezier achter het stuur. Elke Corsa-variant is uitgerust met tal van geavanceerde rijhulpsystemen. Deze omvatten onder meer een vooraanrijdingsassistent met automatische noodrem en voetgangerdetectie, slimme cruisecontrol, rijstrookassistent en verkeersbordherkenning.

Samen met de Opel Grandland X plug-in hybride gaf de Corsa-e dit jaar het startschot voor Opels elektrificatie-offensief. Tegen 2024 zullen alle Opel-modellen geëlektrificeerd zijn – klanten kunnen dan van elk model een 'e'-versie kiezen. Ook elektrische lichte bedrijfsvoertuigen worden steeds belangrijker voor de laatste kilometers in stedelijke gebieden. De Vivaro-e bestelwagen komt in de loop van volgend jaar op de markt. In 2021 komen de geëlektrificeerde versies van de Opel Combo Life, Combo Cargo en Zafira Life eraan.

 

[1] Het vermelde brandstofverbruik en de opgegeven CO2-uitstoot werden bepaald volgens de WLTP-testmethode (R (EG) 715/2007, R (EU) 2017/1151).